Mijn praktijk

Waar en plan van aanpak

Na een eerste intake behandeling maak ik graag met u een plan van aanpak. Het meeste succes geeft acupunctuur na een behandeling van 4 of 5 behandelingen. Een behandeling duurt gemiddeld een 1 uur. Ik werk via de zogenaamde vijf elementen theorie acupunctuur.


Vijf Elementen Acupunctuur

De traditionele Chinese geneeswijze heeft de kans gekregen om zich ononderbroken duizenden jaren te ontwikkelen. Een van meest pure vormen van acupunctuur is de 5 elementen theorie.

Volgens deze theorie bestaat de wereld uit 5 elementen: hout, vuur, aarde, metaal, water. Hieruit ontstaat alles wat er op aarde is, ook wij als mens. Deze elementen behoren in balans te zijn om te zorgen dat er een spirituele en emotionele balans is. Iedereen haalt zijn energie uit een of meer van zijn of haar basiselement(en). Om te voorkomen dat we ziek zijn of worden, probeer ik verstoringen in de communicatie tussen deze elementen op te sporen en te herstellen. Het kan uiteindelijk gaan om iets wat in westerse ogen ver ligt van het eventueel lichamelijk ongemak waarmee u mij bezoekt.


Pijnbehandeling
Ik heb recentelijk een bijscholing gevolgd (02/2020) genaamd; ''Effectief pijn behandelen met acupunctuur''. Je kunt er allerlei soorten pijn mee behandelen, en het heeft onmiddellijk resultaat. de behandeling duurt 30min en na de eerste behandeling moet er al verbetering voelbaar zijn. Ik heb er al een paar mensen mee mogen behandelen met zeer goede resultaten. zo was een stijve nek weg in 2 behandelingen. 


Kinderen

Kinderen kunnen goed behandeld worden met acupunctuur. Volgens de traditionele Chinese geneeskunde ben je een kind tot 14 jaar (voor meisjes) en 16 jaar (voor jongens). Er kan al vanaf een jaar of 10 begonnen worden met “ volwassen” therapie.

De behandeling van kinderen is wel anders dan voor volwassen. Bij baby’s en zeer jonge kinderen wordt niet met naalden gewerkt maar bestaat er een speciale massage. Deze zogenaamde Tuina technieken leer ik ook graag aan jonge ouders zodat ze hun kinderen zelf kunnen behandelen.

Bij iets oudere kinderen kan ook goed met elektro-acupunctuur worden gewerkt. Zelfs aandoeningen als autisme en ADHD kunnen hiermee effectief op een natuurlijke manier worden aangepakt. Beter maken kan ik deze kinderen niet. Wel kan ik de kwaliteit van leven sterk verbeteren. Gezien de zwaarte van deze disbalans zal u wel rekening dienen te houden met een langdurige behandeling. Ook hier reik ik u graag een handvat aan hoe u zelf uw kind kan helpen.


Oncologie

Ik heb altijd een fascinatie gehad voor kanker. Het goede en het slechte ervan. Omdat de praktijk waar ik mijn ruimte huur zelf ook gespecialiseerd is in oncologie fitness, heb ik mijn werkgebied hiernaar ook uitgebreid.

Acupunctuur kan veel betekenen voor de begeleiding bij mensen met kanker. Ik kan ervoor zorgen dat u zo fit mogelijk blijft, nare bijwerkingen van chemo worden verzacht (misselijkheid wegnemen), zorgen dat u goed slaapt en de geest in optimale conditie blijft.


Overgewicht, onverklaarbare zenuwpijn, chronische aandoeningen, vruchtbaarheidsproblemen, psychische problemen …

Acupunctuur kan ook ondersteuning bieden bij chronische aandoeningen zoals hooikoorts. Juist bij een scala van chronische en moeilijk behandelbare aandoeningen geeft acupunctuur een welkom alternatief.


De eerste afspraak

Ik heb een ruime kamer in het gezondheidscentrum De Mierden aan de Koningshoek 21b 5094 CD Lage Mierde (in het gedeelte van de Fysiotherapiepraktijk).

U kunt mij voor de eerste afspraak het het makkelijkst bereiken via de contactpagina.

Mijn telefoonnummer luidt: 00316-83305848 (het liefst via SMS of Whatsapp).